Bidra till tidningens innehåll

Vi vet att ni är många i läsekretsen som gjort eller planerar tänkvärda, spännande, lärorika och roliga färder och andra projekt. Vi vill höra om dem! Om du har text, illustrationer eller bilder som du tycker borde publiceras i Väglöst, eller om du känner till något vi borde skriva om så hör av
dig till oss på redaktionen@vaglost.se eller skicka ett PM på vår facebook-sida.

Vad behöver vi?

Tips

Har du idéer på ämnen och teman vi borde skriva om? Har du eller någon du känner gjort en spännande långfärd? Har du tips på personer vi borde porträttera, aktuella händelser vi borde uppmärksamma, praktiska funderingar du vill ha tips på i friluftslivet eller en nyutkommen bok vi borde recensera? Alla idéer är guld värda! Småtips kan du också skicka in till läsarnas egen sida Brevlådan.

Skribenter

Har du en idé på en artikel du vill skriva? Hör av dig och berätta om den! Till varje nummer söker vi också någon som skriver ett Färdreportage, Porträtt, Aktuellt, Kultur, Stick och brinn (praktiska tips för livet på färd), Färdminne och Krönika.

Fotografer

Varje nummer har ett bilduppslag i början. Här söker vi inför varje nummer en friluftig, vacker, rolig och säsongsbetonad bild i bra kvalité. Dessutom behövs bilder till framsida och artiklar. Har du bilder vi får använda? Skicka oss dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när vi söker bilder.

Illustratörer

Många av våra artiklar har tecknade bilder och illustrationer. Vi älskar att samarbeta med olika illustratörer och konstnärer som får sätta sin prägel på tidningens utseende! Vill du hjälpa till? Skicka dina kontaktuppgifter så hör vi av oss när vi har ett uppdrag!

Marknadsförare

Något vi i redaktionen alltid behöver hjälp med är marknadsföring för att nå ut till fler. Vill du göra en insats eller har tips på strategier? Hör av dig!

Redaktionsmedlemmar

Tycker du också att vi borde inspirera fler till ett medvetet friluftsliv? Gillar du att skriva, arbeta med texter, fotografera, illustrera, bildbehandla, layouta, marknadsföra eller annat som hör till att göra en tidning? Varje ny redaktionsmedlem bidrar med nya infallsvinklar, kontakter, idéer och inspiration till arbetet. Vill du vara med?

Vi försöker att göra arbetet så roligt vi kan, genom att ha våra redaktionsmöten på olika fina platser och vara ute mycket. På uppstartsmötena blir det ofta nån typ av färd eller friluftsaktivitet medan vi spånar idéer och planerar. Även intensiva redaktionshelger framför datorn innehåller sin beskärda del av bad, danspauser, promenad eller skidtur. Vi har fyra redaktionsmöten per år.

Vill du veta mer eller prova att vara med på ett redaktionsmöte? Hör av dig!